» Magunkról » Működési környezet
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Működési környezet
A Pilisi Parkerdő Zrt. a magyar állam 100%-os tulajdonában álló zártkörűen működő részvénytársaság. Állami költségvetésből közvetlenül nem részesül. Vagyonkezelési szerződés alapján a Fővárosban és annak tágabb környezetében végzi a magyar állam tulajdonában lévő erdők kezelését. Tíz szervezeti egysége – erdészete – működik, ezek közül a Budapesti Erdészet területének fekvése és látogatottsága miatt kiemelt jelentőségű.
 
Erdőkezelési munkánkat több hatóság is ellenőrzi. Erdészeti szakhatóságként a Pest Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztályajár el. Az elsőfokú természetvédelmi hatósági feladatokat a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya látja el. A természetvédelmi feladatok ellátásában, az erdei életközösséget védő jogszabályok betartatásában az erdészet legfontosabb partnere a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság.
 
Az erdészeti hatóság központi szerve a közérdekű erdészeti információkat a erdoterkep.nebih.gov.hu térképes állományon teszi közzé.
 
A parkerdők kezelésére vonatkozó legfontosabb jogszabályok:
• 1996. évi LV. törvény a vad védelméről, a vadászatról valamint a vadgazdálkodásról.
 
 
Oldal nyomtatása

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika