» Kirándulóknak » Mielőtt elindulunk – hasznos tanácsok
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Mielőtt elindulunk – hasznos tanácsok
• Hosszabb-rövidebb túrák előtt egyaránt érdemes felkészülnünk az erdei sétára. Legfontosabb a helyes öltözék megválasztása. Legjobb az időjárásnak megfelelő, réteges öltözködés. A sérülések elkerülése és a kényelmes gyaloglás érdekében nyáron is ajánlott a zárt cipő. Rövidebb túrára is készüljünk elegendő meleg ruházattal, mert az erdőben akár 5-10 fokkal is hűvösebb lehet, mint a belváros utcáin. Mindig hasznos, ha van nálunk esőkabát.

• A téli kirándulást kellemesebbé teszi egy termosznyi forró tea, nyáron pedig a folyadékpótlás miatt fontos, hogy legyen nálunk innivaló. Egy-két órás séta alkalmával is jól jöhet néhány falatnyi gyümölcs vagy egyéb harapnivaló. Hosszabb útra praktikusak az előre elkészített szendvicsek. Figyeljünk arra, hogy csomagolópapírt, a narancshéjat, az üdítős palackot ne a sétautak és a pihenőhelyek környékén szórjuk szét!

• Már a túra útvonalának tervezésekor hasznos segítségünkre van a megfelelő turistatérkép. A legtöbb könyvesboltban több kiadásban is kapható a Budai-hegység, a Pilis, Visegrádi-hegység, a Gerecse vagy éppen a Gödöllői-dombság turistaútvonalait tartalmazó térkép. Bár több helyütt is térképes és irányjelző táblák segítik a tájékozódásunkat, a térképet mégse felejtsük otthon.

• A térségben mindenütt előforduló kullancs elleni legjobb védekezés a megfelelő öltözet (zárt cipő, hosszúnadrág) és a különböző riasztószerek használata. Kirándulás után mindig vizsgáljuk át magunkat, találunk-e kullancsot testünkön!

• Az erdőben gyűjtött gombát minden esetben mutassuk meg gombaszakértőnek! Gombaszakértő a legtöbb piacon működik.
 
 
 
Oldal nyomtatása

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika