Pilisi Parkerdő Zrt. - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       magyar   english   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Látogatás szabályai
Kedves Látogatónk!
 
Az Pilisi Parkerdő Zrt. köszönti Önt a Pilis legújabb, kiemelt turisztikai látványosságánál, a Boldog Özséb-kilátónál. Tájékoztatjuk, hogy a kilátót a nagyközönség számára jelenleg próbaüzemi jelleggel nyitottuk meg.
 
Annak érdekében, hogy a kilátó minél teljesebb élményt biztosítson, kérjük, hogy a látogatás szabályait, amelyet az Ön biztonságát szolgálják, fokozott gondossággal tekintse át, és annak előírásai szerint járjon el. Kérjük, hogy a kilátó felkeresése során az erdő látogatásának szabályait is szíveskedjen betartani!
A kilátót minden látogató kizárólag csak saját felelősségére veheti igénybe.
 
Kérjük, a kilátó használatáról személyes fizikai állóképességét és egészségi állapotát felmérve, értékelve döntsön. Felügyelet alá tartozó kiskorú, ill. gondozásra szoruló személy a kilátót csak kísérővel együtt látogathatja! A geodéziai mérőtorony észlelési szintje nem látogatható!
 
Szélsőséges időjárási körülmények között (viharos szél, zivatarok, jeges időszakok) a kilátó látogatása az Ön érdekében nem javasolt!
 
A kilátóba lépés előtt ruházatát és csomagját szíveskedjék ellenőrizni és az azon kívülről elhelyezett tárgyakat leesés biztosan rögzítse. Kérjük, hogy a kilátóban balesetmentes járást biztosító, arra alkalmas lábbelit viseljen!
 
A kilátó lépcsőjének a kapaszkodó korlát melletti részét vegye igénybe. A lépcsőjárást a kapaszkodók használatával könnyítse meg. Egymást követve, megfelelő követési távolság meghagyása javasolt. A le- és felfelé közlekedők találkozása esetén a biztonság szem előtt tartása mellett, egymással szemben az alapvető udvariassági normák szerint járjanak el.
A kilátószinteken kérjük, hogy az időjárás miatt esetlegesen csúszóssá vált padlózathoz alkalmazkodni szíveskedjen.
Tilos a korlátokon a személyi biztonságot veszélyeztető módon áthajolni.
Tilos a korlát peremére felállni, a korlátra bármilyen segédeszközt helyezni és azt bármilyen módon igénybe venni.
Tilos a kilátóban saját és mások személyét veszélyeztető extrém sportot végezni.
Tilos a kilátó teraszáról bármit kidobni, vagy kiönteni.
Fényképezőgépet, távcsövet csak nyakába akasztva, vagy csuklójához rögzítve használjon.
A kilátó egész területén tilos dohányozni.
 
A kilátóval kapcsolatos bármilyen rendellenesség vagy baleset esetén a bejelentést az alábbi telefonszámokra kérjük megtenni:
Tel: +36-20-9846-101
Szíves együttműködését megköszönjük és maradandó turisztikai élményt kívánunk!