Pilisi Parkerdő Zrt. - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       magyar   english   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Hírek

Alpintechnika és örökerdők a Pilisi Parkerdőben

Különleges fakitermelési technológiákról tartott szakmai bemutatót a Pilisi Parkerdő Zrt. a Mexikó-pusztai kísérleti örökerdő területen. A résztvevők elsősorban az alpin technológia alkalmazásának erdészeti lehetőségeit vizsgálták, aminek célja a kíméletes és a faanyag értékét megőrző fakitermelés. A bemutatón az örökerdők gazdaságos kezelésének lehetőségét vizsgáló sorozat részeként erdész és fakitermelő szakemberek vettek részt. 

Részletek
Hárommillió köbméter hulladék került biztonságba

A Pilisi Parkerdő Zrt. kivitelezésében lezárult a Dunakeszi Hulladéklerakó első rekultivációs üteme. A beavatkozások eredményeként a mintegy hárommillió köbméter hulladékot befogadó létesítmény mára nem hatalmas tájsebként, hanem zöldellő dombként jelenhet meg a főváros határában. 

Részletek
Havas futócipők a Hármashatár-hegyen

Nagy sikerrel zajlott le a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Wadkanz Multisport Kft. szervezésben a december 3-án tartott Parkerdő Wadkanz trail HHH futóverseny a behavazott Hármashatár-hegyen. A téli időjárás ellenére mintegy 350 fő tette próbára teljesítményét a Hármashatár-hegyi Turistaházat és a Guckler Károly-kilátópontot övező erdőkben. 

Részletek