» Hírek
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Hírek
[3] oldal
   
2016.10.05. 16:42
Megkezdődött a „XX. Erdők Hete” rendezvénysorozat, amelynek idei első programja a „Muzsikál az erdő a Körösök völgyében” háromnapos koncertsorozat volt. A klasszikus és népzenei koncerteket erdei környezetben, Gyulán és a Nagyvárad közeli Püspökfürdőn tartották, az érdeklődők száma pedig közel kétezer főre tehető.  

2016.09.30. 15:11
Ünnepélyesen felavatták a Szentendrei Erdészet új épületét, ami egy másfél évtizede kezdődött, az erdőgazdaság egészét érintő fejlesztési folyamat fontos mérföldköve. Ez idő alatt a Pilisi Parkerdőnél az erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó infrastrukturális, természetvédelmi és turisztikai beruházások összköltségvetése meghaladta a másfél milliárd forintot. 

2016.09.28. 17:34
Jövő héten különleges programokkal várják a magyar erdők és állatvilág iránt érdeklődőket. 

2016.09.28. 17:02
A Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán a Budakeszi Vadaspark harmadik helyezett lett, így egy évig használhatja „Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2016” címet. 

2016.09.27. 09:13
Idén a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Erdészetének területén található Budakeszi Tündérkert adott otthont a Tündérkertek V. Találkozójának. A mára már hagyománnyá vált rendezvény szakmai előadásokkal és bemutatókkal a hazai őshonos gyümölcsfák megőrzésének fontosságára, egyben a biológiai sokféleségre és az agrobiodiverzitásra hívja fel a figyelmet.  

2016.09.13. 01:00
Több mint ötszáz regisztrált általános iskolást megmozgató interaktív foglalkozásokkal vette kezdetét 2016. szeptember 9-én az ERDŐVARÁZS elnevezésű rendezvénysorozat a budapesti Szabadság téren. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megnyitójában elmondta: „A rendezvény fontos küldetése, hogy a hazai erdő- és vadgazdálkodás eredményei, a közjót szolgáló fejlesztések és beruházások minél több emberhez eljussanak.” A szombat délutánig tartó családi napon bemutatkozik a 22. állami erdőgazdaság. Az ingyenes rendezvény érdekes állatbemutatókkal, látványos foglalkozásokkal, gyermekkoncertekkel és sok élménnyel várja az érdeklődőket. A természetvédelem, az ökoturizmus, az erdei növény- és állatvilág, az erdész különleges munkája, az erdei vasutak, és az erdészeti erdei iskolák mind-mind megelevenednek az állami erdőgazdaságokat bemutató családi rendezvényen. 

2016.09.08. 10:19
Szeptember elsején ünnepélyes keretek között nyitottuk meg iskolánkban a 66. tanévet. Az ünnepségen jelen volt közel 270 erdész, mezőgazdasági gépész és virágkötő tanuló, szülők, tanárok, vendégek.  

2016.09.06. 15:16
A Budakeszi Vadaspark szombat délelőtt nagyszabású futóversenynek adott helyet, amivel az aktív rekreáció és az önfeledt családi sportolás helyszínévé vált. A BBU Vadasparki Terepfutó Kupára már egészen óvodás kortól lehetett nevezni, így több százan vágtak neki a változatos kategóriákban meghirdetett versenyszámoknak. 

2016.09.02. 08:33
Tájékoztatjuk kedves Látogatóinkat, hogy a visegrádi Zsitvay-kilátó látogatási ideje az alábbiak szerint módosul 

2016.08.31. 13:12
Budapest, 2016. augusztus 31. – Idén ősszel is folytatódnak a Pilisi Parkerdő Zrt. nagy sikerű szarvasbőgés túrái. Az idei „erdei koncertkiírás” érzékeny időszakában, az állatok nyugalma érdekében különösen fontos, hogy erdészek szakszerű vezetésével hallgassunk bele a szarvasok természetes őszi hangversenyébe. Erre nyújtanak számos lehetőséget a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészetei által szervezett túrák és szakvezetések. 

2016.08.19. 09:30
A Pilisi Parkerdő Zrt. tapasztalatai szerint minden évben nagyon sokan nézik a Budapest környéki hegyekből és kilátókból az augusztus 20-i tűzijátékot. Az erdei helyszínek sötétedés utáni látogatása és a nagy érdeklődés miatt fontos felhívni a figyelmet a legfőbb óvintézkedésekre és a felelős magatartásra, hogy mindenki zavartalanul ünnepelhessen. Különösen indokolt mindez az elmúlt héten történt turistabalesetekre való tekintettel.  

2016.08.19. 09:19
A Magyar Régi Vitorlázórepülő Sport Alapítvány 2016. augusztus 12-én Rotter Lajos, a magyar repülés kiemelkedő alakjának Hármashatár-hegyen található mellszobrához hívta megemlékezésre a repülés iránt elkötelezett tagjait. Rotter 80 évvel ezelőtt, épp ezen a napon hajtotta végre 336,5 km-es céltávrepülését saját tervezésű „Nemere” teljesítményrepülőgépével a Berlin (Rangsdorf) - Kiel (Holtenau) útvonalon.  

[3] oldal
   

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika