» Hírek
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Hírek
[3] oldal
   
2017.01.04. 19:55
Dr. Heltai Miklós, a Szent István Egyetem Vadvilág Megőrzési Intézetének egyetemi docense az erdei vadfajok urbanizálódásáról tartott előadást M5 csatorna Mindenki Akadémiája című műsorában. 

2016.12.09. 10:16
A Pilisi Parkerdő 2016. október 22-én adta át a Visegrádi-hegység 639 méter magas csúcsán, a Prédikálószéken legújabb közjóléti fejlesztését a Prédikálószéki-kilátót. A kilátó megépítésével tovább nőtt a hely vonzereje, szinte nincs olyan napszak, amikor ne csodálnák turisták a csodálatos panorámát. 

2016.12.02. 12:47
Az elmúlt este orkánerejű széllökéseit a pilisi erdőkben is lehetett érezni, a Visegrádi-hegységben található Prédikálószéken például 103 km/h-s széllökéseket regisztrált a meteorológiai mérőberendezés. A webkamerák folyamatosan frissített képével is társított, online elérhető időjárásadatokat egyre többen nézik meg indulás előtt, túrájuk megtervezésekor. 

2016.11.30. 09:26
A Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat ez év áprilisi átadása óta a Pilisi Parkerdő Zrt. nagy örömmel tapasztalja, hogy sok kerékpáros választotta a 9 „Parkolj és bringázz!” (P+B) pontról induló 28 kijelölt biciklitúra egyikét. Mi több, a nagy érdeklődés a mai napig, az időjárás hűvösebbre fordulásával sem lankadt, azonban a téliesre váló idővel összhangban az erdőgazdaság fontosnak tartja felhívni a figyelmet az útviszonyok megváltozására is.  

2016.11.30. 09:10
Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. termelési és természetvédelmi főmérnöke eleget tett az M5 kulturális-ismeretterjesztő csatorna meghívásának, hogy az örökerdő-gazdálkodásról tartson előadást a Mindenki Akadémiája c. műsor stúdióközönségének és természetesen a tévénézőknek. A csatorna jóvoltából az adást online is meg lehet tekinteni.  

2016.10.26. 09:29
A sztálinizmus első számú áldozata a magyar parasztság volt. Hatvan esztendő: egy emberöltő. Mégis máig élő hagyomány 1956. októberi forradalma. Egyre fogyatkozó számban, de köztünk élnek még az idősödő, egykori szabadságharcosok. Megbecsülés illeti azokat, akik a forradalom cselekvő részesei, és azokat, akik áldozatai voltak a forradalomnak – kezdte köszöntő beszédét Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen, ahol a miniszter 56 személy részére kitüntetéseket adott át.

2016.10.22. 13:09
A Pilisi Parkerdő Zrt. a Prédikálószéken, a Visegrádi-hegység 639 méter magas csúcsán adta át és nyitotta meg legújabb kilátóját a természetjáró társadalom előtt. A 12 méteres létesítmény még tovább növelheti a közismert kirándulóhely vonzerejét, egyben tovább bővíti a Pilisi Parkerdő Zrt. közjóléti és turisztikai beruházásainak sorát.  

2016.10.21. 13:15
A gímszarvas a Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt területek fővadja, a társaság által kezelt minden vadászterületen előfordul. A vaddal való gazdálkodás során már több éve arra törekednek a pilisi erdészek, hogy a terület adta lehetőségek szerint a koros, ezáltal a lehető legjobb minőségű trófeás bikák kerüljenek terítékre. A trófeák esetében az érettség és nem a súly jelenti az elsődleges szempontot. Mindez összhangban van az egész erdei életközösséget szem előtt tartó erdőkezelési módszerrel, aminek az élőlények számára jobb ellenálló képességet biztosító, fajban gazdag, a természethez közel álló, sokszínű erdei ökoszisztéma az alapja. 

2016.10.21. 06:06
A Pilisi Parkerdő október 22-én szombaton adja át a természetjárók részére a Dunakanyar talán legszebb panorámáját kínáló Prédikálószéki-kilátóját. Az eseményre az erdőgazdaság szervezett túrákat indít Dömös, Dobogókő és Pilisszentlászló kiindulási pontokból. Az időjárásra való tekintettel a résztvevők részére az erdőgazdaság meleg ruházatot és a túrabakancsot javasol.

2016.10.10. 23:45
Középiskolás tanulókból álló háromfős csapatok 2016. október 31-ig jelentkezhetnek az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) „Fedezd fel az örökséged!” című erdőismereti vetélkedőjére. A 2017. január végéig tartó verseny két részből: egy online elméleti, majd egy gyakorlati, terepi fordulóból áll. A résztvevők eközben megismerhetik gazdag természeti örökségünk és a magyar erdőgazdálkodás titkait, illetve értékes túrabolt-utalványokkal is gazdagabbak lehetnek. 

2016.10.06. 10:53
Új kártevő bukkant fel a főváros környéki erdőkben: az amerikai lepkekabócával kapcsolatban egyre több bejelentés érkezik a kerttulajdonosoktól a Pilisi Parkerdő Zrt. szakembereihez. Az elszaporodott, idegenhonos lepkekabócák ellen sajnálatos módon nagyon nehéz védekezni, ám a közvélekedéssel szemben nem az erdőkből „szállják meg” a kiskerteket. De mik is a tények ezzel az új fajjal kapcsolatban? 

2016.10.05. 16:42
Megkezdődött a „XX. Erdők Hete” rendezvénysorozat, amelynek idei első programja a „Muzsikál az erdő a Körösök völgyében” háromnapos koncertsorozat volt. A klasszikus és népzenei koncerteket erdei környezetben, Gyulán és a Nagyvárad közeli Püspökfürdőn tartották, az érdeklődők száma pedig közel kétezer főre tehető.  

[3] oldal
   

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika