» Hírek
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Hírek
[3] oldal
   
2017.04.27. 10:13
A magyar pedagógusok számára kínál hasznos ismeretanyagot és a hazai vándortábor mozgalom felélesztésében való részvételi lehetőséget a „Gyalogos vándortábor-vezető” akkreditált pedagógus továbbképzés, amelyet a 2017 nyarán induló erdei vándortáborok kapcsán hirdetett meg a Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület. A továbbképzésre május 5-ig lehet jelentkezni. 

2017.04.21. 12:20
Az elmúlt napokban nagy mennyiségű csapadék, a magasabban fekvő régiókban hó és jégdara zúdult az országra. A hegyvidéki területeken a hóréteg még nem olvadt el, ezért számos turistaút jelenleg is csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható. Súlyosbította a helyzetet a rendkívül erős szél is, így a nedves hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák koronái meghajlottak, sok helyen kidőltek, eltörtek a fák. 

2017.04.19. 11:58
Ma reggel óta nagy mennyiségű csapadék, a magasabban fekvő régiókban pedig hó és jégdara zúdult az országra, ráadásul a hirtelen téliesre fordult időjárásnak még nincs vége. A hegyvidéki területeken a nedves hóréteg nem olvad el, ezért számos turistaút csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható. Súlyosbítja a helyzetet a helyenként felerősödő szél is. A nedves hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák meghajlanak, további terhelés esetén kidőlhetnek, eltörhetnek. 

2017.04.19. 09:11
Feloldották az országos tűzgyújtási tilalmat, ismét lehet tüzet gyújtani a kijelölt tűzrakó helyeken.  

2017.04.12. 22:51
Az erdészeti kutatási céllal létrehozott, fák és cserjék génbankjaként is működő Gödöllői Erdészeti Arborétum számos kisebb és nagyobb állatfaj, köztük madarak otthonául is szolgál. A Pilisi Parkerdő Zrt. Valkói Erdészete által nemrégiben kihelyezett 50 darab madárodú további élőhelyet és menedéket teremt számukra, egyben fontos kutatási célokat is szolgál.  

2017.04.12. 22:38
Húsvét közeledtével szokásosan hatalmasra nő az igény a pihe-puha tapsifülesek iránt, ezekben a hetekben sok szülő dönt úgy, hogy a gyerkőc örömét szem előtt tartva házi nyúl vásárlására adja a fejét. Ám a húsvéti időszak végeztével, az „ünnepi köd” felszállása után, mi marad? Egy háziállat, amit gondozni kell, aminek megfelelő ellátásra és helyre van szüksége; egy háziállat, ami után takarítani kell, amit be kell oltani, és egy háziállat, ami olykor bizony meg is betegedhet. 

2017.04.12. 22:35
A Pilisi Parkerdő Zrt. két legnépszerűbb kilátójában, a Prédikálószéki Kilátóban és a Pilis-tetőn található Boldog Özséb-kilátóban elhelyezett webkamerák közvetítésébe mostantól nem percenkénti frissítéssel lehet belepillantani, a közvetítés innentől kezdve élőben zajlik. 

2017.04.12. 22:30
A Budakeszi Arborétum húsvétkor is szeretettel várja a kirándulni vágyókat. Nagypéntektől nyuszik és bárányok várják a gyerekek lelkes és odaadó simogatását, húsvét vasárnap és hétfőn pedig minden kisgyermek megkeresheti a fák és bokrok alján a csokoládét rejtő nyúl fészkét.  

2017.04.12. 22:25
A visegrádi Mogyoró-hegyen, a Madas László Erdei Iskolától nem messze található a Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvény, amely 5-10 éves gyermekek számára kínál könnyen bejárható, játékosan ismeretterjesztő expedíciót. Az erdő-mező lakóiról különös dolgok derülnek ki, a felfedezést pedig egy kis vezetőfüzet teszi könnyebbé, amely lépésről lépésre segít felfedezni a természet titkait. A túrát követően játéklehetőséget kínál a közelben lévő erdei játszótér. 

2017.04.04. 14:45
Áder János köztársasági elnök meglátogatta a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Tündérkertjét. Az eseményen szakmai előadásokkal és bemutatókkal, a hazai őshonos gyümölcsfák megőrzésének fontosságára, a biológiai sokféleségre és az agrobiodiverzitásra hívták fel a figyelmet a szakemberek. 

2017.04.04. 14:35
Emberi gondatlanságból kaphatott lángra mintegy 5 hektárnyi avar a XVIII. kerületben található Kapocs utcai kiserdőben. A száraz avaron gyorsan terjedt a tűz, de a tűzoltók közbelépésének köszönhetően nem történt komolyabb baj, így a tűz csak főleg a kisebb fákat károsította. Az erdőrészletben és a faállományban keletkezett károk becslése még folyamatban van. 

2017.03.22. 10:25
Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából tüntette ki Gősi Istvánt, aki csaknem négy évtizedes kiváló vezetői munkájáért érdemelte ki a rangos elismerést.

[3] oldal
   

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika