» Hírek » archívum » Szarvasbőgés végén
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Szarvasbőgés végén
2008.10.27. 21:20
Elcsendesedtek az erdők a Pilisi Parkerdő Zrt. vadászterületein. Az őszi szarvasbőgés után minden vadász számadást készít. Ezt tettük a Pilisben is. 
Ezüstérmes bika a BudakeszirőlA vadászati szezon a minden évben visszatérő, természet alkotta egy hónapos premierrel, a szarvasok nászával kezdődik. A bikák bőgésükkel vágyakozásnak, harciasságuknak ily módon adnak kifejezést.
 
A vadászok számára a szeptemberi szarvasbika vadászat nyújtja a legnagyobb élményt. Egy bőgő bika becserkelése, elejtése a mindig szemfüles tehenek mellett nem könnyű feladat. Az idei év szeptembere az esős, párás időjárásával kiváló lehetőséget nyújtott a vadászatok sikeréhez. Egy héten keresztül a bikák bőgésükkel - kivált a nyugalmas helyeken - napközben is jelezték tartózkodási helyüket.
 
A Pilisi Parkerdő Zrt. hosszú távú stratégia tervének eredménye az idei évben megmutatkozott. A természet közeli erdőgazdálkodás megköveteli az erdő vadeltartó képességének megfelelő vadlétszám betartását, melynek célja az erdei károk jelentős csökkentése, a természetes mageredetű erdőfelújítások megmaradásának biztosítása.
A vadgazdálkodás fontos feladata a fentiek végrehajtása, valamint a kisebb vadlétszám mellett a minőségi vadállományra történő átállás.
 
Hajnali vadászat eredménye PilisszentkeresztenAz idei bőgésben terítékre került szarvasbikák minőségi megoszlása:
Aranyérmes: 7 db
Ezüstérmes: 30 db
Bronzérmes: 53 db
Összes elejtés: 185 db
 
Különösen örvendetes, hogy amíg pár ével ezelőtt szinte kizárólag külföldi vadászok fordultak meg területeinken, mostanra egyre növekvő és jelentős mennyiségű vadat ejtenek el a hazai vadászvendégeink.
 
 

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika