» Hírek » archívum » Megérkeztek az új farkasok a Budakeszi Vadasparkba.
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Megérkeztek az új farkasok a Budakeszi Vadasparkba.
2010.03.24. 15:23
Március elején Vackor és Móric mellé végre beköltözhettek a várva várt szomszédok, a farkasok. A Vadaspark két nőstény farkasa ugyanis hosszú idő után egy számukra otthonosabb és nagyobb helyre költözhetett be. Ráadásul új fajtársak is érkeztek hozzájuk, három életerős hím személyében, akik korábban (Vackorékhoz hasonlóan) a Veresegyházi medveotthonban éltek. 
Az ötlet, hogy a farkasok összekerüljenek a medvékkel, már a tavalyi évben megszületett, hiszen az eddigi otthonuknál sokkal komfortosabb kifutót alakítottunk ki az állataink számára. A mostani élőhelyük 300 négyzetméternyi területű erdővel borított domboldal, három tágas barlanggal.
 
A nőstény farkasok jelenleg 30-40 kg közöttiek, míg a hímek 50-60 kg-ot nyomnak, a súlybeli különbségek testméretükön is jól megfigyelhető. Összehasonlítás végett: Vackor 140, míg Móric 310 kg körül vannak jelenleg. Az öt farkas közül van egy domináns hím és egy domináns nőstény, ami a terület megismerése után a falkába verődés folyamatában fontos szerepet fog játszani.
 
Ahhoz, hogy az ordasok megfelelő erőnlétüket megőrizhessék, naponta körülbelül 3 kg élelmet fogyasztanak. Természetesen egyedenként. Hetente azonban van két koplaló napjuk, amikor a szervezetük kitisztul. Azért különösen fontosak ezek a koplaló napok, hogy kicsit kövessük a természetben előforduló természetes táplálkozásukat.
 
Úgy tűnik a jó idő most már hozzánk is beköszönt, és a farkasordító hidegnek, és a mackóaltató télnek végre búcsút mondhatunk, egészen a következő decemberig. Vackorék pedig most már az öt farkas társaságában várják Önt és kedves családját a Budakeszi Vadasparkban!

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika