» Hírek » Hétvégi szakvezetések a Hármashatár-hegyi Erdei Iskolában
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Hétvégi szakvezetések a Hármashatár-hegyi Erdei Iskolában
2014.07.09. 17:33
Az érdeklődő kirándulókat vasárnaponként 14 órától a beltéri tanösvényen kalauzolják végig a szakemberek, majd 15.30-tól indul a „madártávlat séta” az idei Madarak és Fák Napján megnyílt intézményben.
Hétvégétől kezdődően minden vasárnap délután rendszeres szakvezetést indít a Hármashatár-hegyi Erdei Iskola. Az érdeklődő kirándulókat 14 órától a beltéri tanösvényen kalauzolják végig a szakemberek, majd 15.30-tól indul a „madártávlat séta” az idei Madarak és Fák Napján megnyílt intézményben.
 
A látogatók a beltéri szakvezetés során felfedezhetik a környékre jellemző barlangi világot, az erdő kincseit és az erdőgazdálkodást bemutató beltéri tanösvényt, kipróbálhatják a faxilofont, a barlangjáratot, sőt, juharfa szirupot is kóstolhatnak. A gyerekek ízelítőt kaphatnak a hegyikerékpározás, sziklamászás és a sárkányrepülőzés hangulatából is.
 
Az erdei iskola közvetlen közelében mész- és melegkedvelő tölgyes erdők, lágyszárúakban gazdag karsztbokorerdők váltják egymást. Ilyen élőhelyeken folytathatjuk utunkat az erdei iskolától 15.30-kor induló, közel egy órás, könnyen teljesíthető madártávlat sétán, szintén szakvezetéssel. A séta első állomásaként csodálatos panoráma tárul elénk, a madarak perspektívájából láthatjuk a budapesti hidakat. Ezután az erdő kincsei között már részben bemutatott gyógynövényeket láthatjuk, sokuk éppen most nyílik, például a kőtörőfű, az orbáncfű, a kakukkfű és a nagy ezerjófű. A fajgazdag cserjeszintben olyan növényeket találhatunk, mint a húsos som és az egybibés galagonya, melyeknek terméséből lekvár készíthető.
 
A rendszeres szakvezetések szeptemberig minden vasárnap indulnak. Azok számára, akik egyaránt részt vesznek a beltéri programon és a madártávlat sétán, a program díja kedvezményes, felnőtteknek 1.500.- Ft, diákoknak/gyerekeknek 1.100.- Ft. Egyébként külön a beltéri szakvezetés ára felnőtteknek 1.000.- Ft, diákoknak/gyerekeknek 800.- Ft, míg külön a madártávlat séta felnőtteknek 700.-, diákoknak/gyerekeknek 500.- Ft. 3 éves korig mindkét programon ingyenes a részvétel!
 
Az erdei iskola oldalai itt érhetők el:
 
 
 
 

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika