» Hírek » Havas futócipők a Hármashatár-hegyen
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Havas futócipők a Hármashatár-hegyen
2017.12.06. 09:48
Nagy sikerrel zajlott le a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Wadkanz Multisport Kft. szervezésben a december 3-án tartott Parkerdő Wadkanz trail HHH futóverseny a behavazott Hármashatár-hegyen. A téli időjárás ellenére mintegy 350 fő tette próbára teljesítményét a Hármashatár-hegyi Turistaházat és a Guckler Károly-kilátópontot övező erdőkben. 
Vasárnap 9 órától folyamatosan érkeztek a főként egyéni versenyzőkből és bátor családokból álló amatőr futóbajnokok a Pilisi Parkerdő Zrt. Hármashatár-hegyi Kiránduló Központjának területére. A résztvevők 3 táv közül választhattak: ki-ki a saját erőnlétének megfelelően mérethette meg magát a 10 km-es, 20 km-es és 31 km-es kijelölt pályákon. A versenyközpont épületében, a Hármashatár-hegyi Turistaházban fűtött helyszínnel várták a jelentkezőket, akik a Guckler Károly-körúton keresztül egészen Hűvösvölgyig ereszkedtek le a verseny során. A legbátrabbak a Solymár határában folyó Paprikás-patak völgyéig szedhették a lábukat, ahonnan a Hármashatár-hegyre visszajutni komoly sportteljesítmény.
 
A Pilisi Parkerdő Zrt. a verseny szervezésében való részvételével az erdők egészségvédelmi szerepére kívánja felhívni a figyelmet. Az erdő látogatóinak jelentős része kifejezetten sportolási céllal érkezik, amik közül kiemelkedő helyen szerepel a futás. A Pilisi Parkerdő Zrt. által fenntartott parkerdei infrastruktúra – azon belül is különösen az erdei úthálózat – jó alapot kínál a testedzés ezen formájához. Az erdőgazdaság legújabb parkerdei fejlesztései során kiemelt figyelmet szentel az erdei sportolás támogatására, így például a legutóbb átadott erdei játszótér mellett, a 18. kerületi Halmi-erdőben is telepítettek sporteszközöket a felnőttek számára. 

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika