» Hírek » Veszélyes fát vágtak ki a távhővezeték mellől
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Veszélyes fát vágtak ki a távhővezeték mellől
2017.11.21. 15:01
Budapest 14. kerületében a távhővezetéknek dőlt egy nagyméretű nyárfa. Megrongálódott a vezeték szigetelése, és a fa teljes kidőlése a vezeték működésképtelenné válásával, így több tízezer felhasználónál a távhőszolgáltatás átmeneti leállásával fenyegetett. A mintegy öt tonnás fát a Pilisi Parkerdő szakemberei távolították el a vezetékről. 
Alpin technika alkalmazásával darabonként bontották le a fa koronáját, majd a törzs egészét. A nagy szakértelmet és speciális felszerelést igénylő módszerrel további károk nélkül tudták a földre juttatni a megdőlt fa darabjait. A technológiát más esetekben, parkokban, közutak és egyéb védendő létesítmények mellett is sikerrel alkalmazzák az erdész szakemberek.
 
Mint Rácz Károly erdőmérnök, a munka irányítója elmondta, a főváros térségében a Pilisi Parkerdő vállalkozási üzletágán belül gyakoriak az olyan megrendelések, amikor hasonló alpin technikás vagy emelőkosaras kocsival végzett fakitermelésekre, veszélyelhárításra van szükség. Az erdőgazdaság szakemberei ezen munkák során sikerrel tudják kamatoztatni az erdei fakitermelések során szerzett szakmai tapasztalataikat, modern eszközöket és jelentős kapacitásokat tudnak használni a megrendelések teljesítéséhez.
 

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika