» Hírek » Átadták a felújított gyáli Millenniumi Parkot – zöld sziget a városban
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Átadták a felújított gyáli Millenniumi Parkot – zöld sziget a városban
2017.11.08. 14:44
Október végén átadták a látványosan felújított Millenniumi Parkot Gyálon. A helyiek körében népszerű park minden részlete megújult, amelynek köszönhetően egy szebb, látványosabb nagyvárosi teret élvezhetnek az odalátogatók. Az ünnepélyes átadón Pápai Mihály polgármester köszönetet mondott a projektben résztvevőknek, többek között a Pilisi Parkerdő Zrt-nek, aki több évtizedes tapasztalatára alapozva a zöld munkák kivitelezője volt. 
A zöld felület kialakítása során a parkerdő szakemberei elültettek 63 fát, több mint 10 ezer félcserjét és cserjét, továbbá mintegy 11 ezer négyzetmétert füvesítettek. Az új növények mellett megőrizték a terület eredeti növényzetét is, így a szükséges koronaalakítás után több nagyméretű fa is árnyékot ad majd a parkban. A környék élővilágát bemutató madárbarát kertbe kihelyezett 15 madáretető mellé olyan növényeket is telepítettek, amelyek termésével az őshonos madárfajok táplálkoznak, így a település központi részén fekvő park a jövőben valódi zöld szigetként funkcionál majd.
 
Ahol csak lehetett, természetes anyagokat, elsősorban fát használtak a berendezések kialakítása során, így például fából készült a sétautak szegélye is. A növénytelepítéshez szükséges talajjavításkor kiemelt földet is hasznosították: a sík területen egy dombot alakítottak ki belőle, ami nemcsak tájképileg teszi változatossá az alapvetően sík területet, hanem télen kiváló szánkózó helyet jelent a környéken lakó gyerekeknek és családoknak.
 
A Pilisi Parkerdő Zrt. nyár óta dolgozott a park kivitelezésén, ahol örömmel állította megbízható szaktudását és kapacitásait egy olyan fejlesztés szolgálatába, amely a helyi közösség szabadban töltött egészséges kikapcsolódási lehetőségeinek körét szélesíti.
 
További képek a Galériában.
 

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika