» Hírek » Erdőtüzet oltottak Budaörs határában
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Erdőtüzet oltottak Budaörs határában
2017.09.04. 17:05
A Pilisi Parkerdő újra fel szeretné hívni minden erdőlátogató figyelmét, hogy jelenleg is tűzgyújtási tilalom van érvényben, vagyis még a kijelölt tűzrakó helyeken is tilos a tűzgyújtás, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve parlag- és gazégetést is!  
Ugyanis az ősz beköszönte és a közelgő enyhébb időjárás ellenére sem csökken az erdőtüzek kockázata: péntek délután legalább 3 hektáron kapott lángra a Budaörsi-kopárokon található feketefenyves-állomány avarszintje, de a tűz időnként még a cserjeszintet is elérte. Az oltást a terepi viszonyok is nehezítették, amely során a katasztrófavédelem munkáját a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének munkatársai is segítették. A tüzet szombatra sikeresen eloltották, de az erdőrészletben és a faállományban keletkezett károk becslése folyamatban van. 
 
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy kirándulás vagy családi piknik tervezése előtt mindenki tájékozódjon a tűzgyújtás lehetőségeiről, korlátozásairól! Az erdőtüzek 99%-át ugyanis gondatlanságból és ismerethiányból fakadóan mi, emberek okozzuk. A Pilisi Parkerdő a honlapján, és az erdőterületeken is folyamatosan tájékoztatást ad a tűzrakás szabályairól és az esetlegesen életbe lépő tűzgyújtási tilalmakról. Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról, valamint az erdőtűz megelőzéssel kapcsolatos, hasznos tudnivalókról részletesebben a www.erdotuz.hu oldalon is lehet tájékozódni. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom – mint a jelenlegi is – visszavonásig érvényes. 
 
További képek a tűzről a Galériában tekinthetőek meg.
 
 
 
 
 

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika