» Hírek » Kisebb avartüzet oltottak Szentendre határában
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Kisebb avartüzet oltottak Szentendre határában
2017.08.04. 15:22
A Pilisi Parkerdő továbbra is felhívja minden erdőlátogató és piknikező figyelmét, hogy jelenleg országos tűzgyújtási tilalom van érvényben, vagyis még a kijelölt tűzrakó helyeken is tilos a tűzgyújtás. Az extrém hőség még fokozottabb odafigyelést kíván, pénteken ugyanis 0,3 hektáron kapott lángra az avar a szentendrei Lajos-forráshoz vezető út melletti erdőben.  
8Az oltásban a Pilisi Parkerdő Zrt. Szentendrei Erdészetének munkatársai is segítették a katasztrófavédelem munkáját. A száraz avaron ugyan nagyon gyorsan tud terjedni a tűz, de a szakemberek gyors közbelépésének köszönhetően sikerült megakadályozni a továbbterjedést. Az avartűz kiváltó oka egyelőre ismeretlen.
 
Fontos, hogy kirándulás vagy családi piknik tervezése előtt mindenki gondosan nézzen utána a tűzgyújtás lehetőségeinek és esetleges korlátozásainak! Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról, valamint az erdőtűz megelőzésével kapcsolatos, hasznos tudnivalókról részletesebben a www.erdotuz.hu oldalon is lehet tájékozódni. A Pilisi Parkerdő a honlapján és az erdőterületeken is folyamatosan tájékoztatást ad a tűzrakás szabályairól és az esetlegesen életbe lépő tűzgyújtási tilalmakról. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.
 

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika