» Hírek » Vigyázat, csalók!
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Vigyázat, csalók!
2017.01.27. 07:58
Egy hamis apróhirdetés szerint ismeretlenek illegálisan, a Pilisi Parkerdő Zrt. Szentendrei Erdészetének nevében árulnak tűzifát. 
A csalók egy, a Heves Megyei Hírlap online felületén elhelyezett apróhirdetésben árusítanak tűzifát, telefonhívás esetén pedig a Pilisi Parkerdő Zrt. említett erdészetére hivatkozva kérik az adott összeg átutalását a bankszámlaszámukra azt állítván, hogy a számlát majd később, a Parkerdő állítja ki. 
 
Az oldalt is látható hirdetéshez azonban az erdőgazdaságnak semmi köze, hiszen a Pilisi Parkerdő Zrt. jóvoltából a lakosság számára elérhető tűzifát közvetlenül az egyes erdészetektől lehet megvásárolni. (Bővebben erről a Parkerdő honlapján.) Az elkövetőknek sajnos már több jóhiszemű embert is sikerült átverniük. 
 
A hazai erdők fakészlete Magyarország egyik legértékesebb és, az erdészetek tevékenyégének köszönhetően, folyamatosan gyarapodó természeti kincse és vagyona, melyet a fűtési szezon kezdetén rendre intenzív támadások érnek az illegális fakitermelők, a fatolvajok részéről. Aki a minél olcsóbb fűtés érdekében bizonytalan forrásból származó tűzifát vásárol (gyakran számla nélkül), talán bele sem gondol, hogy erdészek nemzedékei által óvott érték jut el hozzá illegálisan.
 
A Pilisi Parkerdő Zrt. az általa kezelt erdőterületek fakészlete és a nemzeti erdővagyon védelmében is szeretné felhívni a tűzifát vásárlók figyelmét néhány jó tanácsra, melyeket érdemes évről-évre felidézni és minél több emberhez eljuttatni:
Minden esetben kérjünk számlát a vásárolt tűzifáról, amelyen a teljes vásárolt mennyiség és ár szerepel!
Előre soha ne fizessünk, előleget is csak bizonylat vagy előlegszámla ellenében!
Kizárólag megbízható kereskedőtől, vagy közvetlenül az erdészetektől (magán vagy állami) vásároljunk tűzifát!
Ne vásároljunk ömlesztett tűzifát, ugyanis a tisztességtelen árusok csalhatnak a mennyiséggel!
A frissen vágott tűzifa esetében, magas víztartalma miatt csak a térfogatban és nem a súlyban (tömegben) megadott mennyiség megbízható.
Ha ismeretlentől vásárolunk tűzifát, legyünk jelen a felpakolásánál és mérlegelésnél, sőt, nem túlzás fotókat is készíteni a szállítás előtt és után! 

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika