» Hírek » A Pilisi Parkerdő 2016-os gím trófeáinak szemléje a Budakeszi Arborétumban
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
A Pilisi Parkerdő 2016-os gím trófeáinak szemléje a Budakeszi Arborétumban
2016.10.21. 13:15
A gímszarvas a Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt területek fővadja, a társaság által kezelt minden vadászterületen előfordul. A vaddal való gazdálkodás során már több éve arra törekednek a pilisi erdészek, hogy a terület adta lehetőségek szerint a koros, ezáltal a lehető legjobb minőségű trófeás bikák kerüljenek terítékre. A trófeák esetében az érettség és nem a súly jelenti az elsődleges szempontot. Mindez összhangban van az egész erdei életközösséget szem előtt tartó erdőkezelési módszerrel, aminek az élőlények számára jobb ellenálló képességet biztosító, fajban gazdag, a természethez közel álló, sokszínű erdei ökoszisztéma az alapja. 
A 2016. évi szezonban 156 bika került terítékre, melyeknek több mint fele szerzett érmet a hivatalos bírálatok során. A korábbi években meghatározott elveknek köszönhetően a tovább csökkent a hibás kilövések száma, és örvendetes, hogy az elejtett bikák között egyre több a 10 évnél idősebb egyed.
 
A korábbi évekhez hasonlóan az idei szezonban is sokan ismerkedhettek meg a szarvasbőgés időszakával testközelből is, hiszen a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai szeptember és október folyamán 21 db teltházas túrát vezettek a főváros térségében.
 
További képek a Galériában érhetőek el.
 

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika