» Hírek » Elkezdődött a "XX. erdők hete" országos rendezvénysorozat
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Elkezdődött a "XX. erdők hete" országos rendezvénysorozat
2016.10.05. 16:42
Megkezdődött a „XX. Erdők Hete” rendezvénysorozat, amelynek idei első programja a „Muzsikál az erdő a Körösök völgyében” háromnapos koncertsorozat volt. A klasszikus és népzenei koncerteket erdei környezetben, Gyulán és a Nagyvárad közeli Püspökfürdőn tartották, az érdeklődők száma pedig közel kétezer főre tehető.  
Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés az idén mintegy 50 helyszínen, közel 150 programmal hívja az erdőt szerető embereket a természetbe 2016. október 3 - 9. között szerte Magyarország erdeiben. A „XX. Erdők Hete” kiemelt témáját a hazai erdők turisztikai szolgáltatásai adják, hiszen 2010 óta a 22 magyar állami erdőgazdaság több mint 15 milliárd forintot fordított közjóléti, turisztikai fejlesztésekre.
Az „Erdők Hete” rendezvénysorozaton a vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett erdei koncertek, sportversenyek, erdei nyílt napok színesítik a programkínálatot. Mindezt a hazai erdőket legjobban ismerő szakemberek, a magyar erdészek osztják meg örömmel az érdeklődőkkel. A foglalkozások a legtöbb helyszínen az erdészeti erdei iskolák oktatási programjára épülnek, ahol kicsik és nagyok, az egész család játékosan ismerkedhet meg közös kincsünkkel, a magyar erdők világával.
 
Az Erdők Hete részletes programjainak listájáért látogasson el a www.erdokhete.hu oldalra! 

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika