» Hírek » A Pilisi Parkerdő időtálló fészekkel várja a fekete gólyáit
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
A Pilisi Parkerdő időtálló fészekkel várja a fekete gólyáit
2016.03.07. 11:15
2014-ben számoltunk be arról az örömteli eseményről, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészetének területén fekete gólya pár rakott fészket: abban az évben három, míg tavaly már négy fióka repült ki a családi fészekből. (Erről bővebben a Parkerdő honlapján olvashatnak: http://www.parkerdo.hu/index.php?pg=news_1_1143.) A gólyák által vékonyabb ágakból, gallyakból készített építmény azonban nem bírta az elmúlt hónapok időjárásának viszontagságait és sajnálatosan megsemmisült. 
Mivel a fekete gólyák fészekpusztulás esetén nem építenek újat, a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai február végén egy fémből készült műfészket helyeztek ki, ezzel biztosítva a gólyák visszatérésének feltételeit. A fekete gólya igen érzékeny a környezetének megváltozására, a szakemberek ezért a műfészket pontosan az eredeti helyére tették, a fémvázat pedig ágakkal és gallyakkal „rejtették el”. Az erdészek és a természetvédelmi őrök bíznak benne, hogy a gólyapár birtokba veszi új, most már valóban időtálló otthonát, és ez év nyarán újabb életerős fiókák repülhetnek ki belőle. 

 
Időközben megérkezett Gemencre az első fekete gólya, a fészkéhez telepített webkamera közvetítésébe az alábbi linken lehet belepillantani: 

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika