» Kirándulóknak » Tanösvények » Akadálymentes tanösvény
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Akadálymentes tanösvény
 Térkép
 
Bemutatás:
Budapest II. kerületében, a hűvösvölgyi Nagy-réten található a kerekesszékkel is teljes hosszában látogatható tanösvény. A 2,5 km hosszú nyomvonal részben térkővel burkolt szakaszokból, részben fa rámpákból áll. Minden szakasz elején információ található a távról, burkolatról, meredekségről, hogy mindenki kiválaszthassa a számára megfelelő nehézségű útvonalat. Az akadálymentesítés szempontjai szerint kiépített és kerekesszékkel teljes hosszában akár segítség nélkül végigjárható nyomvonal melletti táblák bemutatják a környék növény- és állatvilágát. A 2008-ban befejeződő beruházás keretében geológiai bemutató is készül. A tanösvény nyomvonala mellett kerekesszékkel könnyen használható tűzrakóhelyet alakítottak ki.

Kezelő erdészet:
Budapesti Erdészet

Megközelítés:
Kerekesszékkel közlekedők személygépkocsival tudják a helyszínt megközelíteni. A Nagykovácsi útról az erdészház mellett kell lekanyarodni a rétre, ahol a sorompó előtt három állásos akadálymentes parkoló vehető igénybe. A többi gépkocsi számára a Nagykovácsi út túloldalán két murvázott parkolót alakítottak ki.
Az 56-os villamos hűvösvölgyi végállomásától 10 perc séta az országos kék jelzésen. A villamos végállomástól induló 63-as busszal négy megállót utazva a rét másik sarkába érkezünk.

Szolgáltatások:
Információs táblák, büfé, sétautak, sportpálya, tűzrakóhely
Oldal nyomtatása

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika