» Erdeink » Parkerdő természetesen
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Parkerdő természetesen
Az Európai Unió és a Magyar Állam a Közép-Magyarországi Operatív Program keretén belül támogatást nyújt nagyszabású természetvédelmi fejlesztések végrehajtásához a Pilisi Parkerdőben. A "Parkerdő természetesen" című projekt első fordulója 2008-ban kezdődött el és a második forduló várható befejezése 2012-re tehető.
 
A támogatásból tájidegen erdőállományok átalakítása, invazív fajok visszaszorítása, vizes élőhelyek rehabilitációja, valamint kiemelt jelentőségű élőhelyek és földtani természetvédelmi értékek védelme valósulhat meg. A fejlesztések célja a régió emberi terhelés által veszélyeztetett természetvédelmi értékeinek megőrzése, állapotuk javítása és olyan hosszú távú folyamatok elindítása, melyek hatásterülete a konkrét megvalósítási terület többszörösére terjed ki.
 
A projekt első lépése „Parkerdő természetesen - Élő és élettelen természeti értékek megőrzését, rehabilitációját szolgáló beruházások” a Pilisi Parkerdő területén.
 
A projekt második lépése "Parkerdő természetesen 2010-2012" című, nagyberuházású pályázati vállalkozás a Pilisi Parkerdő területén.
 
Az alábbi térképeken megtekinthetők a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében végzett természetvédelmi mukák helyszínei a Pilisi Parkerdő Zrt. területén. 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika