» Magunkról » Minőség- és környezeti politika
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Minőség- és környezeti politika
Minőségpolitika
 
A Pilisi Parkerdő Zrt. Pest és Komárom-Esztergom megyékben, a Gerecse, a Pilis, a Visegrádi és a Budai hegység, a Gödöllői dombság, valamint a Csepeli síkság területén gazdálkodik. A működési területén az állami erdők kezelője, és több társult tulajdonú vadászterület képviselője.
 
A kötelező üzemtervi előírásokon és a természetvédelmi előírásokon túl (a hozamterület több mint 60 %-án a természetvédelem szigorúan korlátozza a gazdálkodást), a Társaságnak és a tulajdonos Magyar Államnak is érdeke, hogy:
 
  • • A tartamosság elvét betartva megőrizze, illetve növelje az erdővagyont és a társaság egyéb vagyonát.
  • • A vagyon gondozását és működtetését szakszerűen és körültekintően végezze.
  • • A vagyon gondozását és működtetését a piaci körülmények között is eredményesen végezze.
  • • Tartsa fenn a közjóléti szolgáltatási rendszert és növelje a lakosság szakszerű erdőkezelésre vonatkozó ismeretszintjét.
  • • Bizalmat keltsen a vevőiben, így szinten tartja szolgáltatásainak minőségét.
 
A célok mind teljesebb megvalósítása irányába tett igen fontos lépés, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. működteti az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeit kielégítő Integrált Irányítási Rendszert.
 
Számunkra az Integrált Irányítási Rendszer a tartamos erdőgazdálkodás hatékony eszköze, melynek segítségével az alaptevékenységi folyamatok nem megfelelőségei kézben tarthatóak, a visszajelzések alapján helyesbített rendszer képes a vevők és - tágabb értelemben a társadalom - igényeinek rugalmas követésére és színvonalas kielégítésére.
 
A rendszer működtetésétől eredmény csak elkötelezett és következetes végrehajtás mellett várható, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. minden dolgozójától meg kell követelni, hogy a minőségpolitikai célokat megismerje és elsajátítsa, megvalósításához ki-ki a maga munkaterületén a saját munkájával hozzájáruljon.
 
Környezeti politika
 
A Pilisi Parkerdő Zrt. elkötelezi magát a környezetvédelem jogszabályok és egyéb követelmények betartására és folyamatosan törekszik környezeti teljesítményének javítására.
 
Ennek érdekében:
 
• Működtetjük és folyamatosan fejlesztjük az MSZ EN ISO 14001:2005 szabvány követelményeit kielégítő Integrált Irányítási Rendszerünket.
• Szorosan együttműködünk a hatóságokkal, önkormányzatokkal, ügyfelekkel és beszállítókkal.
• Folyamatosan figyelemmel kísérjük a környezetvédelmi jogi és egyéb előírásoknak való megfelelést.
• Kiemelten kezeljük az ipari és veszélyes hulladékokat, és törekszünk azok környezetterhelésének lehetőségeink szerinti minimalizálására, illetve a hulladékok hasznosítására.
• Alaptevékenységünk lényeges része a parkerdei, közjóléti szolgáltatási rendszer fenntartása. Ezen belül kiemelt célunk a lakosság természetismeretének, természetvédelmi, valamint a szakszerű erdőkezelésre vonatkozó ismeretszintjének az emelése.
• Új beruházások, technológiai fejlesztések tervezése során minden környezeti tényezőt figyelembe veszünk.
• Célunk a környezeti erőforrások minimális mértékű igénybevétele. Ennek érdekében előnyben részesítjük a anyag- és energiafelhasználások csökkentését, az újrafelhasználást vagy hasznosítást biztosító megoldásokat.
 
A környezettel kapcsolatos stratégiánk megvalósítása érdekében környezeti célokat tűzünk ki és valósítunk meg, amelyekkel biztosítjuk a környezeti teljesítményünk folyamatos javulását.
 
Nagy hangsúlyt fektetünk munkatársaink környezeti tudatának erősítésére, a környezet iránti fokozott elkötelezettségére, melyet folyamatos képzéssel segítünk.
 
Széles körű tájékoztatással törekszünk alvállalkozóink tudatos környezetkímélő magatartásának alakítására. A Pilisi Parkerdő Zrt. vezetősége kinyilvánítja, hogy a Társaság a tevékenységét e környezeti politikánk irányelvei szerint végzi, és ezt minden munkatársától megköveteli.
 
Letöltés:
Oldal nyomtatása

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika