» Kirándulóknak » Korlátozások
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Korlátozások
A hatályos jogszabályok értelmében az erdőterületet gyalogosan, emberi erővel hajtott kerékpárral és lóval bárki látogathatja. Az erdőjárók kényelme érdekében az erdőgazdálkodó, (a Pilisi Parkerdő Zrt.) időben figyelmezteti a látogatókat az egyes területek lezárásáról.
 

A Pilisi Parkerdő Zrt. területén érvényes aktuális korlátozások térségenként és erdészetenként:

 
Budai-hegység 
 
tel: 06-1-391-0540
 
2017. február 28.
A Budapesti Erdészet tájékoztatja az erdőlátogatókat, hogy a Kis-Hárs-hegyen található Makovecz Imre-kilátót átmenetileg lezárják időszaki műszaki felülvizsgálat miatt. A nagy-hárs-hegyi tavaly renováláson átesett Kaán Károly- kilátó azonban továbbra is várja a túrázni vágyókat.
Az erdészet kéri és köszöni a kirándulók megértését.
 
Pilis, Visegrádi-hegység
  
tel: 06-26-347-528

2017. január 24.
A Pilisszentkereszti Erdészet tájékoztatja az erdőlátogatókat, hogy a Fekete-hegyen folyó erdőgazdálkodási munkák miatt a ZÖLD + turistaút Négyholdas-parkoló és Fekete-hegyi (Sasfészek) Turistaház közötti szakasza ideiglenesen lezárásra kerül. A kirándulni vágyok ehelyett a SÁRGA + turista úton tudnak haladni. Az elterelés végéről a Pilisi Parkerdő Zrt honlapjáról tájékozódhatnak.
A kirándulókat a helyszínen kihelyezett táblák is tájékoztatják az időszakos terelésről.
 
Az erdészet kéri a kirándulók megértését!
 
Gödöllői-dombság 
 
tel.: 06-28-572-020

2017. március 01.
A Valkói Erdészet tájékoztatja az erdőlátogatókat, hogy a vadállomány védelme érdekében, a gímszarvasok agancs hullatásának idejére a mellékelt térképvázlaton feltüntetett erdőterület látogatását korlátozza. A látogatás tilalma a turistautakra nem vonatkozik, de azokról letérni tilos 2017. március 1-március 24. időszakban!
 
A vadállomány általános kondíciója a kemény téli időszakban legyengül. Az agancs utáni hajsza megzavarja a vad pihenését. A vad a zaklatás következtében nem talál sehol nyugalmat, nem meri felkeresni a táplálkozó helyeket. Az űzött, riadt vad az erdőfelújítást védő kerítéseken fennakadva megsérülhet és elpusztulhat.
 
A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a területet folyamatosan ellenőrizni fogják, természetesen a jó szándékú erdőlátogatók zavarását kerülve.
 
A térségben kirándulni, pihenni vágyókat március hónapban is 8:00-16:00-ig fogadja a Valkói Erdészet kezelésében lévő 350 ha alapterületű Gödöllői Erdészeti Arborétum játszóterével, tűzrakó helyeivel, pad-asztal garnitúrákkal.
 
Az erdészet köszöni a kirándulók megértését!
 

 
Oldal nyomtatása

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika