» Kirándulóknak » Korlátozások
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Korlátozások
A hatályos jogszabályok értelmében az erdőterületet gyalogosan, emberi erővel hajtott kerékpárral és lóval bárki látogathatja. Az erdőjárók kényelme érdekében az erdőgazdálkodó, (a Pilisi Parkerdő Zrt.) időben figyelmezteti a látogatókat az egyes területek lezárásáról.
 

A Pilisi Parkerdő Zrt. területén érvényes aktuális korlátozások térségenként és erdészetenként:

 
 
Pilis, Visegrádi-hegység
 
tel.: 06-26-347-528
 
A Pilisszentkereszti Erdészet 2016 márciusában megkezdte a Pilis-oldalban a jégkár felszámolással kapcsolatos fakitermelési munkálatokat. A vegetációs időben történő termelés a hatóság engedélyével történik.
A Pilisszentkereszt 6 B erdőrészlet, az ún. a Kecske-oldal nevéhez méltóan nagyon meredek terület, a közelítést kötélpályával, lóval, LKT-val végzik a kollégák.
A munkálatok a Vaskapu-völgyben haladó P+ turista utat is érintik. A balesetveszélyt elkerülendő a P+  turista út időszakosan elterelésre kerül: hétköznapokon 7-15 óra között a Mária-pad és a Pilis-tetői aszfaltút közötti szakasz nem látogatható. Kerülni a  Z  turista jelzésen a Két-bükkfa-nyereg felé lehet.
A kirándulókat a helyszínen kihelyezett táblák is tájékoztatják az időszakos terelésről.
 
A munkálatok várhatóan 2016 november végén fejeződnek be. Köszönjük a kirándulók türelmét.
 

 
Tájékoztatjuk a tisztelt erdőlátogatókat, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. Valkói és Budakeszi Erdészete, a terület erdőgazdálkodója valamint a vadászterületen a vadászati jog gyakorlója a 2009. évi. XXXVII. Törvény az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról 94.§ (1)-(2) pontja szerinti felhatalmazás alapján a törvényes keretek között folytatott erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás érdekében a mellékelt térképvázlaton feltüntetett erdőterület látogatását korlátozza, mert a szóbanforgó területen az elmúlt napokban a szarvasbőgést, a biztonságos vadászatot zavaró erős emberi jelenlétet tapasztalt.
 
A mellékelt térképen kijelölt terület,a kijelölt turistautak kivételével,
 
2016. szeptember 16-a és szeptember 25-e közötti időszakban
 
NEM LÁTOGATHATÓ!
 
A korlátozás indoka: a gímszarvas bőgés idején a vadállomány és a vadászatok zavartalanságának biztosítása. Kérjük szíves megértésüket. 
 
Oldal nyomtatása

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika