» Kirándulóknak » Korlátozások
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Korlátozások
A hatályos jogszabályok értelmében az erdőterületet gyalogosan, emberi erővel hajtott kerékpárral és lóval bárki látogathatja. Az erdőjárók kényelme érdekében az erdőgazdálkodó, (a Pilisi Parkerdő Zrt.) időben figyelmezteti a látogatókat az egyes területek lezárásáról.
 

A Pilisi Parkerdő Zrt. területén érvényes aktuális korlátozások térségenként és erdészetenként:

 
 
Pilis, Visegrádi-hegység
 
tel.: 06-26-347-528
 
A Pilisszentkereszti Erdészet 2016 márciusában megkezdte a Pilis-oldalban a jégkár felszámolással kapcsolatos fakitermelési munkálatokat. A vegetációs időben történő termelés a hatóság engedélyével történik.
A Pilisszentkereszt 6 B erdőrészlet, az ún. a Kecske-oldal nevéhez méltóan nagyon meredek terület, a közelítést kötélpályával, lóval, LKT-val végzik a kollégák.
A munkálatok a Vaskapu-völgyben haladó P+ turista utat is érintik. A balesetveszélyt elkerülendő a P+  turista út időszakosan elterelésre kerül: hétköznapokon 7-15 óra között a Mária-pad és a Pilis-tetői aszfaltút közötti szakasz nem látogatható. Kerülni a  Z  turista jelzésen a Két-bükkfa-nyereg felé lehet.
A kirándulókat a helyszínen kihelyezett táblák is tájékoztatják az időszakos terelésről.
 
A munkálatok várhatóan 2016 november végén fejeződnek be. Köszönjük a kirándulók türelmét.
 
  
Társas vadászatok időpontjai 2016
 
A társas vadászatok helyszíne időjárásfüggő, gyakran a vadászat előtti napokon derül ki, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. kéri az erdőbe indulókat, legyenek szívesek a vadászatok előtti napokon figyelemmel kísérni honlapunkat a pontos helyszínt illetően!
 
A késő őszi és téli vaddisznó hajtóvadászatok a legalkalmasabbak a vadállomány szinten tartására, szabályozására. Február végéig rendszeresen folynak a vadászatok, melyre az előkészületeket már hónapokkal korábban megtették az erdészetek. Nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy lehetőleg a kirándulni vágyók által leginkább kedvelt turista utakat ne zavarja a vadászat. Természetesen egyes esetekben egy-egy út és terület rövidebb-hosszabb ideig történő lezárása elkerülhetetlen.
Fontos, hogy a kirándulók a szakembereink útmutatását elfogadják, és kellő türelmet tanúsítsanak, ellenkező esetben veszélyeztetik a hosszas és bonyolult szervezést, előkészítést igényelő feladat végrehajtását. 
 
Budai-hegység 
 
tel.: 06-23-457-857
 
2016. október 19.
Budakeszi Erdészetnél társas vadászat miatt a Budakeszi-Páty közúttól délre, az 1-es főúttól északra eső, kerítéssel körbezárt erdőterület látogatása nem lehetséges 7:00 – 19:00 közötti időszakban.
 
2016. november 2-3.
Budakeszitől délre eső területen (ld térkép) a jelzett időpontban az erdő látogatása nem lehetséges 7:00 - 19:00 közötti időszakban. A korlátozás a zöld háromszög turistaútvonalat érinti.

 
 
 
Oldal nyomtatása

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika