» Erdeink » Erdők kezelése » Pilisi Örökerdő
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Pilisi Örökerdő
A Pilis-hegyen az első szálalóvágást még 1998-ban, a szálalóvágások üzemi méretű alkalmazásának bevezetését pedig 2002-ben az új üzemterv időszak kezdetekor kezdtük meg. Ekkor még nem volt lehetőség az üzemtervi útmutatóban a szálalóerdő üzemmód bevezetésére. Elképzelésünk, hogy a természeti (felszíni és felszín alatti) értékekben gazdag Pilis-hegyen folyamatos erdőborítást biztosító erdőgazdálkodást vezessünk be, amely fokozottabban védi az erdei ökoszisztémát és így mintegy 2000 ha-nyi így kezelt erdőterület képez védőzónát az itt található erdőrezervátum körül.
 
2005. után, a szálalóerdő üzemmód és a szálalás lehetőségének megjelenését követően, a területen a szálalás bevezetését kezdtük meg és azóta is folyamatosan ezen dolgozunk.
 
A Pilisszentkereszti Erdészet területén lévő egészséges, elegyes, őshonos gyertyános-bükkösök, gyertyános-tölgyesek és a helyenként kialakult átmeneti típusok kezeléséhez a koncepció egy olyan utat mutat, amely későbbiekben nagyobb erdőterületeken válik meghatározóvá, és amely összhangban van azokkal az elvárásokkal, amelyeket a társadalom fogalmaz meg a mai erdőgazdálkodással szemben termelési, védelmi és közjóléti oldalról egyaránt.
Oldal nyomtatása

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika