» Magunkról » Gazdálkodás
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Gazdálkodás
A parkerdők fenntartásához és megújításához szükséges forrásokat a Pilisi Parkerdő Zrt. saját gazdasági tevékenységével teremti elő. Bár az erdők tulajdonosa a Magyar Állam, az erdészet nem költségvetési intézmény.

Az erdők megújításához, neveléséhez és fenntartásához szükséges forrásokat részben a kitermelt faanyag értékesítésével teremtjük elő. Az így keletkezett bevételből finanszírozzuk az erdősítéseket, a fiatal erdők ápolását és nevelését. A faanyag értékesítés bevétele az elkövetkező évtizedek munkájának fedezete, az erdők védelmének és fenntartásának biztosítéka. Emellett az erdőgazdálkodás közvetlenül és közvetett úton is sok munkahelyet teremt. Az erdőgazdálkodás a kellő szakismeretek alkalmazásával önfenntartó lehet, azaz a költségvetést nem terheli.

A hagyományos erdőgazdálkodás csak korlátozottan képes fedezni a nagyobb mértékben jelentkező közjóléti igényeket. Mivel Budapest és agglomerációja 3 millió lakost számlál, ezért elmondhatjuk, hogy a Parkerdő az ország leginkább igénybevett erdőterülete, ahol a megfelelő szinvonalú háttér létrehozásában részben az alaptevékenységen felüli vállalkozási munkák, egyéb szolgáltatások is szerepet játszanak. Szakembereink keresik az erdészetben és az erdészettel rokon szakterületeken kínálkozó üzleti lehetőségeket és az létrehozott eredmények segítik az erdő fenntartását.
 
A közjóléti szolgáltatások finanszírozásában fontos a tulajdonos és azon önkormányzatok szerepvállalása, akik felismerték, hogy a parkerdők a helyi lakosság jólétét szolgálják a leginkább. 
Oldal nyomtatása

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika