» Magunkról » Szervezeti egységek » Erdészeti Információs Központ
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Erdészeti Információs Központ
 
A főváros környéki lakosság körében egyre jellemzőbb környezettudatosság részeként az utóbbi időszakban felértékelődtek a parkerdőkkel kapcsolatos információk. Ezt az igényt hivatott kielégíteni a 2001 óta működő Erdészeti Információs Központ.

Célunk a parkerdőbe látogatók és az erdészet közötti aktív kommunikáció megteremtése. Ezt szolgálják az Erdészeti Információs Központ konferencia termében rendezett szakmai fórumok, előadások, nagyközönségnek szóló kiállítások és egyéb rendezvények. A hetven főt befogadó terembe minden „zöld” témájú rendezvényt szívesen fogadunk.

Az erdészet által fenntartott erdőkről, az erdészet tevékenységéről a legváltozatosabb helyszíneken tartunk bemutató előadásokat. A helyi és az országos sajtó rendszeres és objektív tájékoztatása a kommunikációs terület kiemelkedően fontos feladata. Kiadványaink széles réteg számára teszik hozzáférhetővé a fővárosi erdőterülettel kapcsolatos információkat.

Erdészeti Információs Központ épületében helyet kapott az Országos Erdészeti Egyesület által gondozott Wágner Károly Erdészeti Szakkönyvtár. A történelmi jelentőségű könyvgyűjtemény 20 000 dokumentumot, köztük 6 000 archív könyvet tartalmaz. A gyűjtemény legrégebbi magyar nyelvű darabja az 1770-ből való, Mária Terézia által kiadott erdőrendtartás. A XIX. század hangulatát idéző könyvtár előzetes bejelentkezés után látogatható.

Szintén itt találhatók a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének (MEGOSZ) központi irodái is. A szervezet az ország erdőterületének 40%-át kitevő magánerdők tulajdonosainak szakmai szövetsége.

Térkép
Oldal nyomtatása

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika