» Kirándulóknak » Programok, szolgáltatások » Kerékpározás
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Kerékpározás
A Pilisben, a Visegrádi- és a Budai hegységben kerékpározásra kijelölt erdei utak várják a kerekezni vágyókat. Az összesen 100 km hosszúságú úthálózat mellett a kerékpáros túrázáshoz szükséges szoláltatások és információk találhatók.
Figyelem!
Az országúti versenykerékpárok nem feltétlenül alkalmasak az egyes szakaszokon rossz minőségű, más szakaszokon kővel felszórt, esetenként fával, sárral szennyezett aszfaltutak bejárására, ezért az erdészeti utakat azoknak megfelelő terepkerékpárral javasoljuk használni.
 
Mivel a kerékpáros úthálózatot e célból kijelölt erdészeti magánutak adják, soha ne feledjük, hogy ezeken az utakon mindig kell egyéb forgalomra (pl. faanyag szállító teherautók, munkagépek) is számítani. A kerékpározásra kijelölt erdészeti utak használatának szabályai a következők:
 
  • • Az útszakaszok kizárólag saját felelősségre vehetők igénybe!
  • • Vigyázat, erdőgazdasági járművek feltűnése várható!
  • • Közlekedési sebesség: max. 30 km/h.
  • • A Pilisi Parkerdő Zrt. az erdőtörvény alapján a biztonsági okokból az úthasználatot korlátozhatja: aktuális korlátozások
  •    
Az erdei kerékpárutak kék, piros és zöld jelzésűek. A "kék" a táj gerincútvonalát ("Királyok útja") jelöli, mely a kevésbé edzett kerékpárosok számára is teljesíthető. A "piros" a gerincútvonalon túrázó sportosabb hegyikerékpárosok számára készült, így az útvonalba illeszkedő kihívásokkal teli, látványos utakat kapcsol be a hálózatba. A "zöld" jelzésű utak a gerincúthoz kapcsolódó utakat jelölik függetlenül azok nehézségétől.
 
A kerékpáros útvonalak díjmentesen használhatók.
 
A kijelölt útvonalak az erdőgazdasági tevékenység fontos részét képezik, ezeken zajlik a faanyag szállítása. Ezért különösen fontos az utak mellett látható figyelmeztetések, korlátozások (pl. sebességkorlátozás!) figyelembe vétele és betartása!
  
 
Oldal nyomtatása

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika