» Magunkról » Bemutatkozunk
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
Bemutatkozunk
Az ország egyetlen parkerdőgazdaságát 1969-ben alapították. A napjainkban 65 ezer hektár állami tulajdonú erdőterületet kezelő Pilisi Parkerdő működésében azóta is meghatározó a közjóléti szolgáltatások szerepe.
 
Az erdőgazdálkodás területén a társaság élére állt a mai igényeknek megfelelő természetközeli erdőgazdálkodást bevezető mozgalomnak. Folyamatos erdőborítást biztosító gazdálkodást folytatunk több mint 15 ezer hektáron, a kezelésünkben lévő erdőterület 27%-án.
 
Az erdők sokféleségének megfelelő, megújulásra nyitott szemléletet az elmúlt évtizedekben több százezer emberhez juttattuk el a környezeti nevelés különböző csatornáin. Különösen fontosnak érezzük ezt a tevékenységet a főváros térségében, ahol egymás után nőnek fel a természeti környezettől elszakadt generációk.
 
A Pilisi Parkerdő Zrt. működési alapelvei:
• Természetközeliség: tevékenységünk célja a természeti értékek hosszú távú fenntartása, gazdálkodásunkban ezért a természetközeli módszerekre helyezzük a hangsúlyt;
• Egészséges élet: erdeink 3 millió ember számára biztosítják az egészséges élethez feltétlenül szükséges jó levegőt és természetes környezetet, megőrzésük ezért alapvetően fontos feladat;
• Parkerdő az emberért: a parkerdők a lakosság rekreációs igényeit is szolgálják. Társaságunk feladata a parkerdők ehhez szükséges feltárása, az erdei infrastruktúra fenntartása, a természeti értékek megőrzéséhez kapcsolódó környezeti nevelési feladatok ellátása;
• Megújuló nyersanyag: jelenleg a fa az egyetlen, Hazánkban is nagy mennyiségben előállítható megújuló, környezetbarát nyersanyag. A társadalmi igényeknek, és a tulajdonos Magyar Állam elvárásainak megfelelően, az országos és világméretű folyamatok részeként, fenntartható módon hasznosítjuk az erdőkben keletkezett faanyagot;
Aktív kommunikáció: a parkerdő-gazdálkodás nem rövid távú érdekeket szolgáló, öncélú gazdasági tevékenység, hanem az erdő hosszú távú fennmaradása és az erdőbe látogató ember érdekében történik. Mindennek aktív kommunikálása a Pilisi Parkerdő Zrt. fontos feladata.
 
A Pilisi Parkerdő jelmondata „Parkerdő az Emberért”, a társaság erős társadalmi felelősségvállalását, a társaság működési területén élő, és az ide látogató emberek érdekében történő munkavégzést jelenti, ami áthatja a társaság gazdálkodását. A 275 fős személyi állománnyal rendelkező erdőgazdaság 2014. évben a közjóléti feladatok elvégzésén túl, nagyobb közjóléti fejlesztések, új attrakciók (felújított turistaházak, új kilátó, parkolóépítés) létrehozása mellett jelentős mértékben részt vállalt a társaság a közfoglalkoztatási program végrehajtásában, amivel 375 főnek adott értelmes munkát. Jelenleg a társaság 353 főt foglalkoztat a program keretében.
 
Részt vett a társaság a kormány tűzifa rezsicsökkentési akciójában 10 ezer m3 vastag tűzifa felajánlásával, melynek keretében 10%-os kedvezménnyel szállította ki a tűzifát a lakosság részére, illetve részt vett a szociális tűzifaprogramban, melynek keretében 1.469 m3 tűzifa került a helyi önkormányzatokon keresztül szegény sorsú családokhoz. Emellett nagyszámú országos és helyi médiában történő megjelenéssel próbálta meg felhívni a figyelmet az erdőgazdálkodás és a természetvédelem fontosságára.
Oldal nyomtatása

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika