» Magunkról » OEE Visegrádi Helyi Csoport » OEE HCS célja
OldaltérképOldaltérkép   Nyitó oldal Nyitó oldal
OEE HCS célja
 
 

A helyi csoport célja megegyezik az OEE céljával, így:

1.             Az Országos Erdészeti Egyesület célja az erdővel, mint legfontosabb szárazföldi ökológiai rendszerrel és megújítható természeti erőforrással való tartós gazdálkodás elméleti és gyakorlati alapjainak gazdagítása, a természeti értékek megóvásának elősegítése, valamint a társadalom hosszú távú érdekeinek és a fenntartható fejlődés szakmai alapelveinek a képviselete.

2.            Tagjai számára lehetőséget teremt ismereteik, tapasztalataik, eredményeik kicserélésére és ismertetésére. Célja továbbá, hogy fórumot teremtsen az ezen fejezetben felsorolt célokkal azonosulni kívánók számára, s tagjai között a szakmai és baráti összetartást építse és fejlessze, az Egyesület tagságának szakmai egyetértését előmozdítsa. Az egyesület részt vesz a tagságának szakmai érdekvédelmében.

3.             Együttműködik más hazai, külföldi és nemzetközi szakmai-tudományos egyesületekkel, szövetségekkel és szervezetekkel.

A helyi csoport elnökét, titkárát négy évre a helyi csoport tagjai választják meg. A helyi csoportok rendezvényei nyilvánosak.

Az OEE szervezetével, programjával, szabályzatokkal, iratokkal és egyéb adatokkal kapcsolatban bővebb felvilágosítás a www.oee.hu honlapon található.

 

A Visegrádi Helyi Csoport által hagyományosan megszervezett rendezvényeink a következők:

 

·         Jelölőverseny, melyen a szokásos szakmai tesztek kitöltését után két parcellában kell a jelöléseket elvégezni. Az erdészeteink 3 fős csapatokkal, a vendégeink egyéni indulóként vesznek részt a versenyen. Az eredméynhirdetéskor kerül kiosztásra az év erdésze díj.
·         Nyugdíjas Találkozó, egész napos rendezvényen 40-70 fő szokott részt venni. A nyugdíjas kollégák részére szervezett szakmai és kulturális programokat követően baráti beszélgetéssel záruló találkozó.
·         Erdészek-Vadászok-Művezetők Napja, melyszínes, gazdag szakmai programot kínál a résztvevőknek. Az elméleti kérdések vitája, gyakorlati bemutatók, baráti beszélgetés nemcsak tapasztalatszerzési lehetőséget biztosítanak, hanem a baráti, munkatársi kapcsolat alakítását is elősegíteti. Minden évben az előző évben év erdészének választott kerületvezető erdészete szervezi a rendezvényt.
·         Karácsonyi tarokkjátékok ténylegesen már közel harminc éve szerveződnek minden év utolsó hónapjának 27. napján. Az összejöveteleken 30-50 fő szokott részt venni. A versenyben, mely általában 10 órától 16 óráig tart, a helyezéseket a XXI. fogások számában bíráljuk el és a három legtöbbet fogót és a három legtöbbet megfogottat díjazzuk. A fogásokat megfelelő adatrögzítéssel az emlékkönyvbe írjuk, melynek aktualizált változata itt letölthető (1987-2009) (2010-11).
·         Évente legalább egyszer megrendezett Helyi Csoport Ülés, melyen az éves beszámolók, munkatervek elfogadásán és az OEE díjazottakra tett javaslatok elfogadásán túl szakmai előadásokkal is színesedik a program.
 
Oldal nyomtatása

Keresés

Merre ne induljunk?

Korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

Pilis Bike

Pilisi turistaszállások

Eseménynaptár

www.pilishunting.com

A Passion for Hunting

Hazai Vadász

erdeiszallas.hu

 

Erdőjáró játék

Panorámaképek

Kattintson ide a képek megtekintéséhez
A panorámaképek megtekintéséhez kattintson a képre

Visegrádi Fellegvár

Reneszánsz panoptikum

Környzeti politika